mai 16th

Klargjøring for 17. mai

Vi våknet opp for første gang på lenge uten å kjenne varmen eller solen prikke oss i ansiktet. Vi er på 2000 meters høyde. Dagen i dag har vært tilegnet klargjøring for 17. mai og turen videre.

Vi brukte formiddagen til en båttur på Lake Tana som er kilden for den blå Nilen. Vi besøkte 3 klostret som fremdeles i dag er bebodd av munker, men åpen for turister deler av dagen.

Ole Geir som har sjømannsblod i årene speidet etter flodhester, men lykkes ikke med å finne de. Det gjorde heller ikke guiden vår.

Klostrene ble bygget på forskjellige øyer og langs bredden av Tana sjøen på 12 og 1300 tallet og har vært bebodd av munker siden da.

Tana sjøen ligger på ca. 2000 meter over havet og langs innsjøen er det et yrende liv. Det var fristende å ta seg et bad, men sjøen er full av parasitter som kan medføre alvorlige sykdommer. Synd, der den ligger svært idyllisk til.

Den enste muligheten for å komme til flere av klostrene er med båt. I flere av klostrene har heller ikke kvinner adgang.

Vi tilbrakte dagen sammen med en svensk professor som jobber på Universitet i Bahir Dar. Hans har vært her i 8 uker og hadde mange gode tips og historier fra Bahir Dar og Etiopia for øvrig. Blant annet kunne han fortelle om at månedslønnen for sjefskokken på hotellet vi bor på er ca 400 Birr i måneden, noe som tilsvarer ca. 200 kroner måneden. Det setter tingene litt i perspektiv.

Etter tjære opplevelsen på grensen brukte vi deler av dagen på å få bilen vasket, både utvendig og innvendig. Det er umulig ikke å bli påvirket av den fattigdommen vi ser rundt oss. Dagens bilvask var en selsom opplevelse på flere måter. Bilen ble umiddelbart omgitt av tiggende barn som ønsket å hjelpe til og vi endte opp med å betale mer til barna enn bilvaskeren.

I tillegg ble det meste av klærne våre vasket. Deilig å kunne starte dagen i morgen og ferden mot Kenya med ren bil og rene klær.
Kvelden ble brukt til oppdatering av bloggen, mailer til venner og kjente, og oppdatering av nyheter hjemmefra.

I tillegg brukte vi en del tid på planlegging av turen videre. Afrika blir fortsatt mindre og mindre, og slik det nå ser ut vil vi bruke 3 dager til grensen til Kenya. Deretter går turen videre til Nairobi og Arusha. Fra Arusha står Nasjonalparkene Serengeti eller Ngorogoro høyt på listen. I tillegg frister Zanzibar oss voldsomt. Deretter går ferden videre til Victoria Falls, og Okavanga Deltaet for videre til Sør Afrika. Men som vi vet av erfaring kan alt skje og planer kan endres.

Gratulerer med morgendagen!

Comments

Comments on “Klargjøring for 17. mai”

Reidar Holen said:

Nå skal vi ut å se om vi finner Selma i skoletoget.For å komme den korte veien, trenger også vi et kart. Godt å ha!

Dagen starter grå, med 9,8c, så de søte små vil sikkert få det litt kaldt. Russetogets historie er over etter 106 år, og russen kan hvis de vil gå bakerst i barnetoget i Oslo.

Ha en fin dag i fjellene
Opphavet.

Leder i Motagelseskomiteen said:

Hvordan gikk det med “Kaptein Sabeltann”, alias Little Steven i gruppa til Bruce Springsteen, og hans innførsel av øl og vin til Sudan? Dersom han lyktes har dere kanskje muligheter til å leske dere med noe til dagen.

Ragnhild said:

jeg har noen venner som sykler. her er de nå:

http://www.kapptilkapp.no/hvor-er-vi-na/

fortsatt god tur

Einar Hvile said:

Hei dere 3 der ute i ensomheten.
17 de mai her i Kristiansand har vært lett fuktig, men allikevel masse mennesker i alle gater og streder.
Gjennom TV meldes at de 4 på altanen så ut til å være tilfreds.
Skulle gjerne ha deltatt i turen deres, men far til Ole P. mener jeg er for gammel, så da så.
Jeg utbringer en 17 mai skål for dere i en ØL fra kjøleskapet.
Einar

Ole said:

Det siste vi så av kaptein sabeltann var noen skinnfiller av ryggen hans i Wadi Halfa. Vi har bestemt oss for å ikke se oss bakover på denne vonde tiden hvor alt morsomt var forbudt. Nå er vi i Etiopia. Her er alt som hjemme…!

Ole said:

takk for tipset. vi skal kikke på det

Ole said:

Bli med neste gang da vel….!

Arne Fjalestad said:

Hallooo!
Stille på bloggen og GPS-en står som et spett. Det er tre dager siden 17. mai og til og med jeg har begynt å fungere igjen. Husk Lundteigens ord: “Det er viktig å stå opp om morran”. Ole Geir: Snart på tide å snu kjerra dersom du skal unngå straffecognac. Uansett; håper alt står bra til!
Arne

Leave a Reply