jun 13th

The Final Goal – Mission completed

Dagens mål var Port Elisabeth, The Final Goal for turen. Her skulle vi møte Ole som hadde invitert 10 venner fra Norge. Port Elisabeth var også stedet vi skulle se 3 kamper før vi satte kursen hjemover til Norge….. med fly!

Etter 46 dager på veien, gjennom 15 land og en distanse på 17.000 km, kom vi endelig til Port Elisabeth. Vi hadde valgt Nelson Mandela Bay stadion som det endelige målet for turen. Dette er fotballstadioen hvor kampene går i Port Elisabeth.

På vei inn til Port Elisabeth opplevde vi alle tre at tiden var moden for en oppsummering av turen. Konklusjonen på vår prat var at turen har levert mer enn forventet. Den har vært mer fargerik og innholdsrik en vi hadde håpet på.

Turen har vært mindre komplisert enn vi trodde i forkant, vi har ikke hatt noen form for ulykke med bilen eller blitt ranet. Turen har gitt oss opplevelser vi ikke hadde forventet å få.

Vi tre som har reist sammen i 7 uker har blitt bedre venner enn vi var i forkant, riktignok har vi hatt diskusjoner og uenigheter men i ettertid ser vi at dette har vært løst på en veldig god måte. Vi mener også at vi har hatt en god posjon flaks, og til tider har vi ment at lykken har vært bedre enn forstanden.

Vi har lært av de mennesker vi har truffet på vår vei, vi har tatt innover oss deres måte å se utfordringer på og kan i noen tilfeller har blitt farget av begrepene som Insha’Allah og Hakuna Matata.

Vi er positivt overrasket over vennligheten til de mennesker vi har møtt på vår vei, vi hørte i forkant og underveis mange historier om utrivelige møter med mennesker i de ulike landene vi skulle igjennom, og at ikke alt går like greit, men vår erfaring er udelt positiv.

Men, nå er det slik at dette er våre erfaringer, erfaringer som ikke kan generaliseres på noen måte. Vi mener selv at vi har vært heldige og tror at vår fotballprofil og mission har bidratt til at reisen vår gjennom Afrika har blitt så positiv som den har blitt.

Men glemt er ikke tse tse fluene, nesten løvemat, ekstrem varme med 45 varmegrader i bilen, livsfarlig trafikk, millioner av fotgjengere og dyr langs veien, lange kjørestrekk, tørke, sand og støv overalt, krevende grenseoverganger, kalde dusjer, grisete toaletter, dårlig mat med mageproblemer, frykten for bilproblemer……! Men uansett

Hakuna Matata

Vi kom oss inn til Port Elisabeth og møtte de andre gutta. Byen stod på hodet med spillere og supportere over alt i hele byen. Foran hotellet der det portugiske laget bodde stod det folk på gaten så og så 24 timer i døgnet i håp om å få et glimt av sine helter.

Vi fikk et superhyggelig med Carlos som også var det. Han kunne fortelle om ran i Sudan og mye mer trøbbel underveis enn det vi opplevde. Så lykken kan ha vært bedre enn forstanden til The Final Goal

TAKK FOR OSS

Fakta om turen
I løpet av våre 7 uker med bil fra Oslo -Norge til Port Elisabeth-Sør Afrika har vi:

Kjørt 17.130 kilometer på 46 dager
Kjørt i gjennomsnitt 37 mil hver dag
Brukt ca 3000 liter diesel
Passert 15 land og 30 grenseoverganger
Passert mellom 200 og 300 kontrollposter i 15 land
Konsumert ca 1000 liter med væske inkludert 80 liter eventyrvann
Tilbrakt ca. 3 døgn på båt
Tilbrakt totalt ca 8 døgn med rulle tid i bilen
Tilbrakt totalt ca 20 døgn i bilen inkludert overnatting
Overnattet ca. 20 døgn i bilen
Fått 4 fartsbøter i 3 ulike land

Hørt på musikk sammenhengende i ca 10 døgn.
Hatt service inkludert oljeskift en gang
Slitt ut 4 dekk
Konsumert 100 pakker med turmat. 30 bokser med tunfisk og makrell i tomat.
Tatt over 30 timer med film og ca. 2000 bilder
Skrevet over 100 tettskrevne A4 sider med reiseskildringer som er lagt ut på bloggen
Passert sannsynligvis flere millioner av dyr, mennesker og biler langs veien.
Ikke hatt en eneste ulykke
Brukt ca. 12.000 kroner på visa, grenseoverganger, carnet og lokale forsikringer
Brukt ca. 9.000 på bilen, herav 8.000 for fire nye dekk
Brukt ca. 12.000 kroner på diesel

Comments

Comments on “The Final Goal – Mission completed”

Rune Glad said:

Ole – du gjør det andre bare drømmer om! Gratulerer så mye til dere alle!

Rolf said:

Takk for at en unik og opplevelsesrik reise gjennom Afrika! Har fulgt reisen fra avreisedagen til Port Elisabeth.

Ole said:

Hei Rolf
Takk for hjelp underveis. Det har vært til stor hjelp

Ronny Røsstad Masternes said:

Hei

Takk for at dere deler dette med oss, har lest bloggen deres flere ganger, dette har vært en drøm for meg i over 20år. Sattser på at jeg klarer og følge deres fottspor.

Ps! Hilste på Ole Geir på AT under rigging av bilen.

Vennlig hilsen
Ronny Røsstad Masternes
4770 Høvåg

ffxiv gil said:

Nobody can do a better job than you.

Leave a Reply