apr 28th

Vakker avskjedsseremoni på Eventyrplassen 28. april kl. 19.00

Onsdag 28. April kl. 20.00 fyrer vi opp kjerra på Eventyrplassen i Ullevål Hageby og setter kursen sørover mor Afrika.

Continue reading…

apr 28th

Aftenposten 28. april 2010

Fint oppslag i aftenposten idag 28. april. Og i kveld kl. 19.00 braker det løs på Eventyrplassen.

Følg også med på Viasat 4 i kveld kl. 20.00. Kommer et innslag fra avreisen i løpet av kampen Barcelona – Inter.

Continue reading…

apr 25th

Artikel i Friluftsmagasinet UTE

Les hele artikkelen HER.


Friluftmagasinet UTE

apr 24th

Kjerra har ankommet Ullevål Hageby

Etter en rundreise til NAF, Oslo Bilstereo, Bilens eksosanlegg, Helinor, Defa og Lexus er bilen endelig ankommet Hagebyen.

Aldri har man sett en så fin Landcruiser er kommentarene vi hører til stadighet. Kjerra ser ikke bare bra ut, den er 100% i toppstand. Og med 2 fete lykter foran lyser vi nå opp halve afrika.

Continue reading…

apr 21st

Forsikring – Full kontroll

Et lettelsens sukk gikk gjennom en småstresset Assurandør  (Ole Geir)  i dag når Lloyds / London omsider bestemte seg for å tilby oss både ansvar og kaskoforsikring i  ”all states of Afrika”.  Ole Geir hadde nemlig lagt ”hodet på blokka” når det gjaldt å få til dette.

Continue reading…

apr 20th

Mekkekurs hos NAF

I kveld legges grunnlaget for om vi kommer til Trøgstad eller Sør-Afrika. Afrikafarerne skal på mekkekurs hos NAF for å få de viktigste tipsene hvis vi skulle være uheldig.

Continue reading…

apr 15th

13 dager til avreise

Travle dager. Mye som skal på plass. Akkurat nå jobber vi med å få bilen i topp stand. I går var vi på kurs hos NAF i bruk av GPS.  Idag fikk vi napp på satelitt-telefon, og ekstra 1000 metere er i sikte.

Continue reading…

apr 11th

Endelig avreise

I siste Afrikamøte ble endelig avreisetidspunkt avklart. Vi reiser fra Eventyrplassen i Ullevål Hageby onsdag 28. april kl. 20.00. Oppmøte fra kl. 19.00 for de som ønsker å se Le Car og deltakerne setter kursen sørover. Kart over Eventyrplassen finner du her.
Videre ble det bestemt at vi dropper Kielfergen og kjører direkte til Genova hvor vi skal rekke en båt på lørdag kl. 15.00, dvs. 60 timer etter avreise. Tror vi rekker det med Ok margain. Vi retter vi en takk til DEFA og Oslo bilstereo for støtte til alaram av bilen

apr 5th

Libya – endelig åpet igjen

På grunn av konflikt mellom Libya og Sveits stengte Libya for ca 4 uker siden stengte Libya grensen for utenlandske turister. Men i forrige uke ble den åpnet igjen, noe som medfører at vi går tilbake til den opprinneige reiseruten, om Libya.

Continue reading…

mar 27th

Vakkert

24 timer i  Larvik ga super uttelling. Bilen ble dekorert, gjennfinningssystem ble installert, vi ble intervjuet av Østlandsposten og bilen ble testet ut med overnatting på øde skogsvei.

Continue reading…

mar 23rd

Prøvetur til Larvik

I dag ble bilen ferdig hos Artic Trucks. Nye fjærer, dekk, støtdempere, jekk og en deilig snorkel. Og til helgen går prøveturen til larvik hvor vi skal montere gjenfinningsssystem og dekorere bilen. Natt til Lørdag skal vi finne Larviks mørkeste og øde sted og tjuvtrene på sosialt samvær.

Continue reading…

mar 20th

Nyttig å vite om visum

Visum er det som har skapt mest hodebry i forbindelse med reisen, og tatt lengst tid. Her er det viktig å planlegge godt.

Vi valgte en løsning hvor vi har skaffet oss visum til de landene vi ABSOLUTT trenger det til. Vi har valgt å reise på øst-kysten av Afrika. Her er det to alternative ruter som begge leder til Egypt. Den ene ruten går med båt fra Genova i Italia til Tunis og derfra gjennom Libya til Egypt. Den andre ruten går via Tyrkia, og videre gjennom Syria og Jordan til Egypt.

Continue reading…

mar 19th

Ferge i boks

Etter lang tid med bekymring har vi endelig løst utfordringen med hvordan vi skal komme oss fra Egypt og over til Sudan. Den eneste måten komme sørover fra Egypt i Øst Afrika er å ta fergen fra Aswan i Egypt og over til Wadi Haifa i Sudan.

Continue reading…

mar 17th

Afrikamøte

I kveld skal vi ha vårt ukentlige afrikamøte. Vi har hatt regelmessige møter de siste 2 årene hvor vi har planlagt og fordelt oppgaver.

En viktig sak på dagens møte er beslutning om reiserute. På grunn av pågående konflikt mellom Libya og Sveits, er det nå umulig å få visum til Libya. Løser ikke dette seg på kort tid, må vi endre reiseruten og reise gjennom øst-europa, gjennom Tyrkia, og videre gjennom Syria og Jordan for å komme til Egypt.

mar 16th

Med bil fra Oslo til fotball VM i Sør-Afrika

Vi er tre karer som skal kjøre bil fra Oslo til Port Ellizabeth i Sør-Afrika i forbindelse med årets fotball-VM. Reiseruta er som følger: Oslo – Italia – Tunis- Libya – Egypt – Sudan – Kenya – Tanzania – Malawi – Zambia – Botswana – Sør Afrika.
Planen er å reise fra Oslo 29. april, og vi tar sikte på å være i Port Elizabeth senest 15. juni.Planleggingen har foregått i tre år, og vi er nå inne i en hektisk innspurt for å få alt på plass. Continue reading…