mai 3rd

Fantastisk dag i Libya

I dag har vært en utrolig bra dag. Først fant vi grenseovergangen til Libya utrolig lett. Når vi kom dit ble vi møtt av Mr. Abdelmajid, vår guard gjennom Libya. Mr. Abdelmajid er en eldre høflig herremann som strekker seg langt for å tilfredsstille sine kunder.

Vi var i utgangspunktet svært skeptiske til grenseovergangen fra Tunis til Libya, da vi hadde hørt at dette var en vanskelig overgang. Etter 30 minutter på Tunisisk side gikk ferden over til Libysk side. Til vår store overraskelse og med god hjelp fra Mr. Abdelmajid (Fra selskapet Annawasi tours) gikk overgangen inn i Libya overraskende greit. Igjen med god hjelp av vår fotball profil gikk praten lett og med mye humor. Til og med John Carew og John Arne Riise ble nevnt når vi fortalte vi var fra Norge. Utrolig hva de kan disse gutta på grenseovergangen kan. Libyske skilter ble surret fast med Gaffa-tape og vi var klare for den Libyske trafikken.

Og hvilken trafikk. Ingen av oss har noen gang i løpet av våre til sammen 147 år opplevd en mer dristig trafikk-kultur enn i Libya. 2 filer betyr 4 biler i bredden og forbi kjøring i svinger og over bakketopper er mer en regel enn unntak. Vi var totalt målløse.

Etter 4 timer på veien kom vi oss til dagens mål som var Sabratha, som er på Unescos liste over verdensarv steder, og er et fantastisk området som ble reist rundt år 100 etter Kristus av romerne. Stedet består av tallrike ruiner etter hus, templer, latriner, havneanlegg, festningsverk og et fantastisk amfiteater som i sin tid hadde sitteplasser til 5000 personer. Og i dette amfiteateret ble Vannføre hymnen fremført til stående applaus av vår eneste tilskuer, vår guard, Mr Abdelmajid. Stedet ble delvis ødelagt av det store jordskjelvet som rammet hele middelhavsområdet i år 360 etter Kristus.

Kvelden ble avsluttet med en deilig alkoholfri middag på en hyggelig restaurant, og i morgen står Tripoli på programmet. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med statsoverhode i landet.


Comments

Comments on “Fantastisk dag i Libya”

Tor W said:

Ser fantastisk ut, men i følge gjenfinningssystemet står fortsatt bilen på grensa til Libya. Har dere byttet bil eller har dere kastet ut peileren? Noe er galt, i alle fall.

Britt-Karin said:

Så langt går det jo over all forventning! Dere er herved invitert til Larvik bibliotek for å tegne og fortelle om alle
opplevelsene når dere har fått summet dere tidlig på høsten.
Hele Larvik gleder seg til dette!

Reidar Holen said:

Kanskje Libya ikke liker overvåking av sitt territorium?
Håper dett er årsaken.
Kjerra er jo nå på god vei til Egypt.Kjør på skal dere nå Aswan
den 5 mai.
Klemmer til alle utdeles fra Lise & Reidar.

Mottagelsekomiteens leder said:

Libya har nok stengt dere ute fra å bli overvåket. Men jeg ser ut av kjørte km at dere holder bra dagsetapper. I alt har dere kjørt pr. nå 4 264,9 km og har gjennomsnittlige dagsetapper på 609,3 km og det må jo sies å være bra.
Oss 10 i “Motagelseskomiteen for Afrikafarerne” følger spent med dere og håper dere når kampene. Det står øl, vin og GT klar for dere, når jeg røper hvor nøkkelen er. God tur videre.

Reidar Holen said:

Hei igjen.

Nå har vi dere tilbake på satelitten og følger dere på The Internationale Coastal Road. – Tydeligvis et endeløst ørkenområde.
Fatt mot!!!!! – Vi har vært der. Kjørt med buss fra Luxor til Hurdago.
Lise.

Leave a Reply