mar 16th

Med bil fra Oslo til fotball VM i Sør-Afrika

Vi er tre karer som skal kjøre bil fra Oslo til Port Ellizabeth i Sør-Afrika i forbindelse med årets fotball-VM. Reiseruta er som følger: Oslo – Italia – Tunis- Libya – Egypt – Sudan – Kenya – Tanzania – Malawi – Zambia – Botswana – Sør Afrika.
Planen er å reise fra Oslo 29. april, og vi tar sikte på å være i Port Elizabeth senest 15. juni.Planleggingen har foregått i tre år, og vi er nå inne i en hektisk innspurt for å få alt på plass.

Bil er innkjøpt i Holland, registert i Sverige og står nå hos Artic Trucks i Drammen for en siste kontroll og påmontering av snorkel, vinsj og div. utstyr. Bilen er en 2001 modell Toyota Landcruicer 4,2 l. HCJ med 250 liters drivstofftank, 120 liters vanntank med mer.

Bilens dekor kommer til å være vinklet inn mot fotball-VM. Dette tror vi kommer til å gi bilen oppmerksomhet og er et bevisst valg også av sikkerhetsmessige grunner. En gunstig bieffekt av bilens utseende kan være at vi vil komme i kontakt med mennesker som normalt ikke ville vist oss noen interesse. Noe av turens idé er å finne ut i hvilken grad det ”afrikanske kontinentet” er påvirket av fotball-VM.

Vi har kalt prosjektet ”The Final Goal”. Det er ment å reflektere at en lang planleggings-prosess og en lang reise forhåpentlig skal ende opp i en stor fotballopplevelse.

Vi som skal reise er: Bjørn Ravneberg (lege), Ole Petter Holen (kommunikasjonsrådgiver), Ole Geir Johansen ( assurandør).
Ole Geir, Bjørn og Ole Petter finner du i en Landcruiser ett eller annet sted mellom Oslo og Sør-Afrika i apri/mai/juni 2010

Les om andre turer her

Comments

Comments on “Med bil fra Oslo til fotball VM i Sør-Afrika”

Ole Geir said:

Skrekkblandet fryd !!

Tobye said:

Very kul blogg. Lover å følge med jevnlig, både før og underveis.

Svein said:

Å fly paraglider er peanuts i forhold til det dere begir dere ut på,jeg er beundrer motet deres

Svein said:

Lurt å ta med på turen: Rikelig med ståltråd, gaffatape,låsestripps,gamle ID kort fra militærtjenesten,Lars Erik kan skjære ut diverse fake våpen,AG 3 osv i furu.

Jos said:

Ser virkelig frem til å følge dere på ferden. Sees i Port Elisabeth.God tur!

Peik said:

Flott hjemmeside. God reise!

Thora Siegler said:

Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made running a blog look easy. The overall glance of your web site is fantastic, as smartly as the content!

Leave a Reply